علم و تکنولوژی, عمومی, نقد و بررسی

کاربرد غذاساز

کاربرد غذاساز

غذا ساز می تواند در آماده سازی سریعتر مواد غذایی در آشپزخانه کمک کند. شما تنها باید مطمئن شوید دستگاه برای کارکرد مورد نظر شما، شرایط و امکانات مناسب مثل ظرفیت، توان کافی و لوازم جانبی مورد نیاز را دارد. کاربرد غذاساز تنها محدود به خردکردن مواد غذایی نیست بلکه دارای لوازمی جهت آسیاب کردن، مخلوط کردن، رنده کردن، خمیر درست کردن و غیره می باشد. مدل های مختلف غذا ساز  امکانات متفاوتی را در اختیار قرار داده و دست شما را برای استفاده در امور اولیه آشپزخانه باز نگه دارد. برای مثال غذاساز بوش مدل MC812S844 دارای مجموعه ای کامل از لوازم جانبی است و به جز مواردی که در بالا ذکر شد لوازم اضافه برای همزدن، آب مرکبات گیری و غیره را نیز به همراه دارد. این مدل غذا ساز را با اطمینان از اصل بودن و با بهترین قیمت از فروشگاه اینترنتی هوم کالا تهیه کنید.

غذاساز چیست؟

غذاساز یک وسیله چندکاره آشپزخانه است که میتواند تقریبا تمام انواع مواد غذایی را سریع و آسان خرد، ورقه، رنده، آسیاب و پوره کند. بعضی از مدلها حتی میتوانند آب لیمو و سبزیجات را گرفته، مایه کیک را هم زده، خمیر نان را ورز داده و گوشت و سبزیجات را چرخ کنند.
این دستگاه در سال ۱۹۷۳ توسط کارل سونتهایمر (۱۹۹۸-۱۹۱۴ مهندس و مخترع آمریکایی) به بازار آمریکا معرفی شد. او یک سال تمام بر روی همزن برقی صنعتی فرانسوی کار کرد تا بتواند آنرا با مصرف خانگی سازگار کند. هرچند مدتی طول کشید تا مصرف کنندگان به سودمندی این وسیله پی ببرند، اما پس از آن در سراسر جهان از جمله پرفروشترین وسایل خانگی شد.

غذا سازها از تیغه های مختلف جهت انجام وظایف گوناگون خود بهره می برند. فقط کافی است تیغه ی مربوط به کار خود را درون دستگاه جایگذاری کرده و در عرض چند ثانیه مواد غذایی خود را آماده تحویل بگیرید. طیف وسیع کارایی های غذاساز و سرعت عملکرد فوق العاده آن موجب شده تا در وقت شما صرفه جویی قابل ملاحظه ای صورت پذیرد و زمان لازم برای آماده کردن انواع مواد غذایی کاهش چشم گیری پیدا کند.

اجزای اصلی غذاساز:

موتور در پایه دستگاه قرار دارد و به سنگین ترین بخش دستگاه معروف است.ماشین های فول سایز عموما دارای موتورهای بزگتر و قوی تر هستند و می توانند از ۹ کیلوگرم وزن داشته باشند. این وزن دارای ارزش زیادی است. سنگینی پایه باعث ثبات دستگاه می شود؛ سنگینی پایه باعث ثبات دستگاه می شود. و از حرکت نکردن آن در حین کار موتور اطمینان داشته باشد. اولین پایه های غذاسازفقط از پلاستیک سفید و سخت پوشیده شده بودند. اما امروزه با پیشرفت وسیعی از رنگ های و با روکش فلزی و پلاستیکی موجود هستند و شما می توانید دسنگاه را با دکوراسیون آشپزخانه هماهنگ کنید.

از موتور، یک میله به سمت بالا امتداد می یابد تا اتصالات را تغذیه کند. کاسه آن معمولا از پلاستیک با دوام و شفاف ساخته می شود. در بسیاری از مدلهای قدیمی، روشن شدن آ« به صورت مکانیزمی است. ولی در مدلهای جدید تر عموما دارای کلید یا دکمه روشن/خاموش هستند. اندازه کاسه با توجه به اندازه دستگاه متفاوت است.

موارد استفاده از غذاساز 

 1. خرد کردن انواع مواد غذایی

غذاسازها می توانند با استفاده از تیغه ی فلزی چند کاره خود به سرعت انواع سبزیجات و مواد غذایی را خرد کنند. دکمه پالس (Pulse) تعبیه شده روی غذا ساز باعث می شود بتوان میزان خرد شدن مواد را از ریز تا درشت به خوبی تنظیم کرد.

2. حلقه کردن

غذاسازها از یک تیغه ی صفحه ای بهره می برند که می تواند به راحتی انواع میوه جات و سبزیجات را در اندازه های مساوی حلقه حلقه کند. برخی از دستگاه ها امکان تنظیم ضخامت حلقه ها را نیز در اختیار شما قرار می دهند.

3. رنده کردن

رنده کردن با استفاده از دست یکی از دشوارترین و زمان بر ترین کارهای آشپزخانه است. یکی از اصلی ترین کارایی هایی که غذاساز ها در اختیار شما قرار می دهند، امکان رنده کردن انواع مواد غذایی است. این دستگاه ها با استفاده از یک دیسک دو طرفه امکان رنده کردن ریز و درشت را برای شما فراهم می آورند.

4. پوره کردن

با خرد کردن مواد غذایی در غذاساز برای مدت زمان کافی، می توانید از آن ها پوره ای با غلظت دلخواه خود تهیه کنید. پوره گوجه فرنگی، کره بادام زمینی، پوره سیب زمینی، انواع سوپ، سس و … با استفاده از غذا ساز در عرض چند ثانیه قابل انجام است.

5. مخلوط کردن

شاید برای مخلوط کردن مواد آبکی و تهیه انواع اسموتی استفاده از مخلوط کن معقولانه تر باشد، ولی غذاساز ها با تیغه های قدرتمند خود همچنان میتوانند از پس مخلوط کردن انواع مواد غذایی برآیند.

6. خامه زدن

از جمله کاربردهای بسیار مفید غذاساز، فراهم آوردن امکان خامه زدن است. با استفاده از این قابلیت می توانید در خانه ی خود خامه و کره ی باب میلتان را آماده کنید.

7. خمیر گیری

تهیه انواع خمیر نان، خمیر پیتزا، پاستا و غیره یکی از اصلی ترین وظایف غذا ساز به شمار می رود. تیغه ی پلاستیکی مخصوص خمیر گیری، کار گرفتن خمیر را فوق العاده برایتان آسان می کند.

8. آسیاب کردن و چرخ کردن گوشت

برای آسیاب کردن انواع آجیل و یا چرخ کردن گوشت نیاز به وسیله ی دیگری غیر از غذاساز ندارید، زیرا تیغه ی چند کاره ی قدرتمند این دستگاه به راحتی این وظایف را برای شما انجام می دهد.

9. آبمیوه و آب مرکبات گیری

یکی از کارایی هایی که اکثر غذاساز ها با استفاده از لوازم جانبی مجزا در اختیار شما قرار می دهند امکان گرفتن آب میوه و آب مرکبات است. هنگام گرفتن آب میوه، تفاله آن درون ظرفی جمع شده و آب میوه درون ظرف اصلی ریخته می شود.

غذاساز تک کاره و غذاساز چندکاره

غذاسازها در ساده‌ترین حالت تک کاره هستند و تنها از دیسک ها و صفحات مختلف رنده پشتیبانی می‌کنند. در مقابل غذاسازهای تک کاره، غذاساز چند کاره وجود دارد که علاوه بر صفحات رنده با اشکال و اندازه‌های مختلف دارای لوازم جانبی متعددی نظیر مخلوط کن و آسیاب و آب مرکبات گیر و … هم می‌باشند. بنابراین طبیعی است که کارکرد یک غذاساز تک کاره محدودتر از غذاساز چندکاره است و هرچه لوازم جانبی و متعلقات غذاساز بیشتر باشد، کاربردهای آن هم بیشتر خواهد بود.

برندهای معتبر غذاساز

بهترین مارک غذاساز را می توانید بر اساس کارایی، ظرفیت و جنس بدنه یا تیغه آن انتخاب کنید.بهترین غذاساز ایرانی موجود در بازار عبارتند از مولینکس، بوش، کنوود، فلر و فیلیپس که شما بر اساس بودجه ای که در نظر دارید و البته میزان کارایی آن ها می تونید انتخاب کنید.

غذاساز های برند خارجی

  • غذاساز MK880FQ1 زیمنس
  • غذاساز MUM56340 بوش
  • غذاساز HG5811FP هوگل
  • غذاساز FP10141 تفال

نحوه تمیز کردن غذاساز

قطعات اصلی غذاساز نکته ای بسیار مهم است. برای خرید غذاساز این نکته را فراموش نکنید که به تعداد قطعات و تیغه های آن توجه کنید. قطعات اصلی آن عبارتند از موتور دستگاه، کاسه یا پارچ و درب آن برای ورودی و محل تغذیه دستگاه و همچنین قطعات جانبی آن مانند تیغه های مختلف آن.

توجه به گنجایش غذاساز را فراموش نکنید. با توجه به میزان استفاده از غذاساز و نیازتان می توانید اندازه بزرگ، متوسط و یا کوچک آن را انتخاب کنید.

گنجایش هر یک از سایزهای غذاساز با هم متفاوت است و به اندازه و میزان مشخصی گنجایش دارد. بزرگ 9-13 پیمانه، متوسط 5-7 پیمانه و کوچک 2-5 پیمانه. این نکته را در نظر بگیرید زیرا گنجایش وسیله ای خریده اید قابل تغییر نیست مگر در صورت تعویض دستگاه.

تیغه برخی از غذاساز ها پلاستیکی و برخی دیگر فلزی است. تیغه های فلزی بخاطر تیزبودن و طول عمر مفید بیشتر، نسبت به انواع پلاستیکی بهتر است و دوام بیشتری دارد.

صفحه های رنده کننده و خرد کننده با سوراخ ها و شکاف های متفاوت به اندازه های ریز، درشت و متوسط وجود دارند که می توانید برای غذاساز خود به صورت جداگانه خریداری کنید.

قطعات جانبی دیگری برای غذاساز ها در بازار موجود است که دستگاه شما را کارآمد تر می کند مانند تیغه خمیر نان که خمیدگی کمتری دارد، صفحه خلال کننده برای سیب زمینی و هویج که آن را هم به صورت جداگانه می توانید خریداری کنید.

نیروی دستگاه غذاساز از 400 وات تا 1100 وات بیشتر از آن متفاوت است و هر چه میزان نیروی موتور دستگاه بالاتر باشد، کارهای محوله به دستگاه سریع تر انجام می شود و بهتر است قوی ترین مدل را انتخاب کنید زیرا از این دستگاه استفاده زیادی می شود.

ایمنی دستگاه غذاساز نکته ای است که بسیار مهم است و باید به آن توجه شود. مانند درب های قفل شونده و خاموش ماندن دستگاه در صورت بسته نشدن درب ظرف.گارانتی داشتن دستگاهی که خریداری می کنید هم از نکات مهم به شمار می رود.

سخن آخر

غذاساز همانطور که از اسمش مشخص است برای تهیه‌ی انواع غذا و سالاد و کیک و … کاربرد دارد. غذاساز را می‌توان به یک دستیار آشپزی تعبیر کرد، که با کمک تیغه‌ها و دیسک‌هایی که دارد از پس خرد کردن و ورقه ورقه کردن و برش دادن مواد غذایی مختلف برمی‌آید. بنابراین نمی توان گفت که غذاساز تنها برای درست کردن نوع خاصی از غذا کاربرد دارد و آن را به چند غذای مشخص محدود کرد. انواع غذاهایی که نیازمند برش دادن و خرد کردن باشند به غذاساز نیاز دارند، از یک پیاز داغ ساده گرفته تا انواع سالاد و سوپ و کوکو و کوفته  املت و …

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید