نمک ماشین ظرفشویی از عواملی است که با استفاده از آن، اطمینان حاصل می کنید که بهترین عملکرد شستشو و خشک کردن را از ماشین ظرفشویی خود کسب می کنید. شما باید مخزن مربوط به نمک را مرتباً پر کنید. چراغ های هشدار دهنده ای بر روی نمایشگر جلوی برخی از ماشین های ظرفشویی وجود دارد که در صورت نیاز اعلام می کند که نمک ماشین ظرفشویی کم است و لازم است که دوباره پر شود. اما ممکن است تحت شرایطی لازم باشد که این نمک از دستگاه تخلیه شود بنابراین بهتر است با نحوه تخلیه نمک ماشین ظرفشویی نیز آشنایی داشته باشیم.
آیا نیازی به تخلیه نمک وجود دارد؟
باید توجه داشته باشید که نمک درون محفظه مخصوص در ماشین ظرفشویی خودش در طی سیکل های شست و شو مصرف خواهد شد و معمولا نیازی به نحوه تخلیه نمک ماشین ظرفشویی وجود ندارد و بهتر است بیشتر به نحوه پرکردن مجدد نمک درون محفظه آن و مسائل مربوطه پرداخته شود.
نمک ماشین ظرفشویی چگونه عمل می کند؟
نمک ماشین ظرفشویی نوع خاصی از سدیم کلراید به صورت دانه ریز و کریستالی است. این نمک، با تولید رزین های تبادل یونی، یون های کلسیم و منیزیم محبوس شده در آب را که موجب سخت شدن آن شده اند خارج می کند. دانه های نمک ماشین ظرفشویی، بزرگ تر از نمک های طعام معمولی هستند. زیرا اندازه آن ها باید طوری باشد که حل شدنشان در آب با سرعت آهسته ای انجام شود. نرم شدن و یا به عبارت بهتر کاهش سختی آب مصرفی در ماشین ظرفشویی مزایای زیادی دارد که به برخی از آن ها اشاره می شود. در ادامه بیشتر با نحوه تخلیه نمک ماشین ظرفشویی و یا پرکردن مجدد آن آشنا می شوید.
بهبود کارایی ماشین ظرفشویی و کاهش مصرف انرژی
یادگیری نحوه تخلیه نمک ماشین ظرفشویی و همین طور نحوه پر کردن مجدد آن، مساله ضروری است. بهتر است بدانید که در صورتی که آب سخت در ماشین ظرفشویی به کار گرفته شود و فرایند نرم شدن آن توسط نمک به خوبی انجام نشود می تواند در قسمت های مختلف دستگاه رسوب ایجاد کرده و یا باعث انسداد مجراهای آب گردد. از طرف دیگر، نشستن رسوب روی بخش های مختلف دستگاه، ممکن است موجب اتلاف حرارتی، کاهش کارایی دستگاه و مصرف انرژی بیشتر شود. یکی دیگر از مواردی که بهتر است در فواصل زمانی منظم انجام شود استفاده از جرمگیر است. نحوه استفاده از جرمگیر ماشین ظرفشویی بوش بسیار ساده است و برای اطلاعات بیشتر می توانید به دفترچه راهنمای ظرفشویی مراجعه کنید.
جلوگیری از ایجاد خش روی ظروف و افزایش براقیت
از دیگر مزایای استفاده از نمک در ماشین ظرفشویی، جلوگیری از ایجاد خط و خش روی ظروف و همچنین افزایش براقیت و درخشش به ویژه در ظروف بلوری و کریستال ها است. شایان ذکر است که اگرچه ابعاد ماشین ظرفشویی بوش متنوع است اما به طور معمول در اغلب آن ها از نمک استفاده می شود.
چگونه باید نمک ماشین ظرفشویی را پر کرد؟
وقتی چراغ نمک ماشین ظرفشویی روشن شد، وقت آن است که آن را دوباره پر کنید. مخزن نمک در داخل ماشین ظرفشویی، در صفحه زیرین ماشین و سمت چپ قفسه پایینی قرار دارد. برای دسترسی به مخزن، قفسه پایین را بیرون آورده و درپوش محافظ مخزن نمک را بردارید. نمک را داخل آن بریزید تا به بالای مخزن برسد، سپس درپوش را ببندید.نحوه تخلیه نمک ماشین ظرفشویی و یا پرکردن مجدد آن خیلی سخت نیست اما در صورتی که تمایل دارید این کار را خیلی دقیق انجام دهید بهتر است بخش های مربوط به نمک در دفترچه راهنمای ماشین ظرفشویی بوش سری 6 را نیز مرور کنید. هرگز مخزن نمک را با مواد شوینده پر نکنید زیرا این امر می تواند به سیستم نرم شدن آب آسیب برساند.
تمیز کردن نمک و آب ریخته شده در اطراف محفظه
مخازن نمک ماشین ظرفشویی حاوی آب است و هنگامی که مخزن را با نمک پر می کنید ممکن است این آب سرریز شود. از طرف دیگر، ممکن است نمک نیز به اطراف پاشیده شود. بنابراین در حد امکان از قیف مخصوصی که در لوازمات ماشین ظرفشویی بوش تعبیه شده است استفاده کنید. حتما آب یا نمک ریخته شده در اطراف مخزن را پاک کنید، زیرا ممکن است سبب خراشیده شدن ظروف شیشه ای شود. سپس درپوش مخزن را محکم ببندید و برای شستشوی نمکی که ممکن است درون دستگاه ریخته شده باشد، یک برنامه پیش شستشو یا کوتاهترین برنامه موجود در ماشین خود را اجرا کنید. توجه داشته باشید که دانه های نمکی که زیر درپوش محفظه نمک گیر کرده اند پس از شستشو ممکن است حل شده و موجب شل شدن درپوش شوند. بنابراین پس از اتمام شستشو، دوباره آن را چک کرده و در صورت نیاز محکم کنید.
راه اندازی ماشین ظرفشویی و استفاده از شوینده های مختلف
هنگامی که برای اولین بار می خواهید از ماشین ظرفشویی خود استفاده کنید بهتر است یک سری نکات را در نظر داشته باشید. در ادامه تعدادی از این موارد به ترتیب توضیح داده می شوند:
مرحله اول سختی آب را اندازه بگیرید
همان طور که در بحث های مربوط به نحوه تخلیه نمک ماشین ظرفشویی شرح داده شد سختی آب برای جلوگیری از ایجاد لکه و افزایش براقیت ظروف و همچنین کاهش مصرف انرژی اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل لازم است تعیین سختی آب قبل از اولین استفاده از ماشین ظرفشویی انجام شود. می توان از نوارهای تست سختی آب که همراه با ماشین ظرفشویی ارائه می شود استفاده کرد. نوار تست را برای یک ثانیه با آب شیر مرطوب کرده و آب اضافی آن را خشک کنید. بعد از حدود یک دقیقه خواهید دید که آب شیر منزل شما چقدر سخت است.
مرحله دوم: سیستم نرم شدن آب را تنظیم کنید.
هنگامی که میزان سختی آب شیر منزل خود را تعیین کردید، سیستم داخلی ماشین ظرفشویی خود را بر اساس آن تنظیم کنید. شما می توانید دستورالعمل های مربوط به این مورد را در دفترچه راهنمای ماشین ظرفشویی که حاوی یک جدول سختی آب است پیدا کنید.
مرحله سوم استفاده از نمک
وقتی برای اولین بار از ماشین ظرفشویی استفاده می کنید معمولا مخزن مربوطه حاوی نمک است و فقط کافی است که مقداری آب به آن اضافه شود. برای بارهای بعدی مطابق با آن چه که قبلا در قسمت نحوه تخلیه نمک ماشین ظرفشویی و یا پرکردن مجدد آن شرح داده شد باید عمل کرد.
مرحله چهارم: مواد کمک آبکشی و مواد شوینده اضافه کنید.
می توانید از قرص، پودر یا مایع شوینده در کنار کمک آبکشی، در دستگاه خود استفاده کنید، اما هرگز از مایع لباسشویی استفاده نکنید. دوز مواد شوینده باید همیشه بسته به میزان آلودگی ظرف ها و قابلمه ها به صورت جداگانه تنظیم شود.
مواد کمک آبکشی
همان طور که گفته شد یکی از مزایای نمک برای ماشین ظرفشویی، جلوگیری از ایجاد لکه بر روی ظروف است. یکی دیگر از موادی که برای جلوگیری از لکه و ایجاد براقیت در ماشین ظرفشویی استفاده می شود موادی به نام کمک آبکشی (rinse aid) هستند. مواد کمک شستشو در حین شستشوی نهایی آب را روی سطح ظرف ها پخش کرده و به روند خشک شدن کمک کرده و از خشک شدن قطرات آب بر روی ظروف و باقی ماندن آثار آب جلوگیری می کند. وقتی چراغ کمک شستشو روی ماشین ظرفشویی شما روشن شد، وقت آن است که آن را دوباره پر کنید. مخزن کمک شستشو، کنار مخزن مواد شوینده قرار دارد. درپوش مخزن را باز کنید ، ظرف شستشو را در آن بریزید تا مخزن پر شود و درب آن را محکم ببندید.
مرحله پنجم: یک سیکل شست و شو با دمای بالا را اجرا کنید
هنگامی که این پنج مرحله را دنبال کردید ، بدون اینکه ماشین ظرفشویی را بارگذاری کنید، یک شستشو با دمای بالا انجام دهید. به این ترتیب ماشین ظرفشویی شما آماده خواهد بود.